top of page
  • Skribentens bildJU Solar Team

Introducerar våra ingenjörer: del 3

En ny vecka innebär ytterligare två introduktioner. Dessa två har hjälpt till med lite av varje och är en stor tillgång för teamet. Framförallt har de hjälpt till med bilen i olika former men även med logistiken både i Sverige och Australien. Låt oss lära känna Elias Khatami och Elliot Jonsson.

Engineer Elias Khatami

Berätta lite om dig själv

Jag heter Elias Khatami, är född och uppvuxen i Stockholm men har de senaste åren bott i Jönköping och studerat Maskinteknik: Industriell teknik och management vid Jönköping University.


Vad är din primära roll i teamet?

Jag är en del av det mekaniska teamet där jag har varit del av olika projekt, inklusive design och tillverkning av chassit, samt samordning av logistiken för tävlingen. På senare tid har mitt fokus legat på energilagringspaketet, vilket har inneburit vissa svårigheter på grund av bilens form och kraven på överensstämmelse. Vi har dock hittat en lösning på problemet som visar på vårt teams kapacitet, och jag är säker på att vi kommer att övervinna alla hinder som uppstår.


Vilka är tre saker du skulle ta med dig till Australien?

Det mest uppenbara är bilen, för utan den kan vi inte tävla. Jag skulle också ta med en verktygslåda för säkerhets skull om något skulle hända med bilen, och ett spindelmedel för att undvika onödiga nödsituationer.


Låt oss avsluta med en "This or That"

Ananas på pizza eller ingen frukt?

Ananas

Ta hand om tvätten eller disken?

Tvätten

Varmt eller kallt väder?

Varmt väder

Apple eller Android?

Det enda riktiga svaret är Android

Coca-Cola eller Pepsi?

Pepsi
Engineer Elliot Jonsson

Berätta lite om dig själv

Jag heter Elliot Jonsson och är född och uppvuxen i Jönköping. För tre år sedan började jag studera till civilingenjör: Industriell produktrealisering tillsammans med några andra från teamet.


Vad är eller har varit ditt huvudsakliga ansvar i teamet?

Jag har arbetat med karossen på bilen som en del av aerodynamikteamet och designat en 3D-printad del i baksidan av bilen. När karossen är klar har jag börjat hjälpa till där jag kan och där hjälp behövs. Just nu arbetar vi med att sätta ihop allt och få det att fungera tillsammans. Jag har också jobbat lite med några winglets för att ge bilen ännu mer stabilitet i hög fart.


Vad tycker du är det bästa med att vara en del av JU Solar Team?

Resan med Solar Team har hittills varit en fantastisk möjlighet att testa den kunskap jag har samlat på mig under åren. Det har också varit ett sätt att komma i kontakt med olika företag för att se hur verkligheten ser ut i företagsvärlden.


Om du kunde ta med tre saker till Australien, vad skulle det vara?

Jag skulle säga en solhatt för att skydda mot solen, insektsspray av uppenbara skäl och en mässingsfåtölj så att jag inte behöver sitta på marken.


Sist men inte minst, en "this or that"

Ananas på pizza eller ingen frukt?

Ingen ananas

Ta hand om tvätten eller disken?

Disken

Varmt eller kallt väder?

Kallt väder

Apple eller Android?

Apple

Coca-Cola eller Pepsi?

Coca-Cola


Comentarios


bottom of page