top of page
  • jojo20ss

Studiebesök

Husqvarna Group är ett företag baserat i Huskvarna som i 300 år producerat olika hushållsprodukter, främst för utomhusbruk. Idag är deras främsta arbetsområdet och produktionsområdet utomhusprodukter som motorsågar och robotgräsklippare.Företaget har varit en samarbetspartner till flera tidigare JU Solar Team och har ett nära samarbete med Jönköpings Tekniska Högskola [JTH] både med praktikplatser, examensarbeten för studenter och många alumner har efter examen fortsatta att arbeta för företaget.


Genom alumner från tidigare JU Solar Teams som efter deras examen började arbeta på Husqvarna Group blev vi inbjudna till fabriken på studiebesök och som ett äkta svenska företag bjöd de på fika.


På plats berättade en JUST alumn om arbetet på Pro Robotic Product Lab där de tar fram olika typer av robotgräsklippare, både gräsklippare som är anpassade för små ytor som trädgårdar och de som är anpassade till större ytor som golfbanor. En stor del av det arbete som Husqvarna Group gör är hemligstämplat men trots det fick vi i teamet en rundtur i ett av deras test lokaler och fick se hur produkterna testas både i säkerhet och effektivitet.


Studiebesöket var en succé då den dels gav oss ett avbrott i arbetet med solbilen, dels möjlighet att prata med en tidigare medlem och få ta del av vad som fungerade och inte fungerade under tidigare resor. Att vi fick möjlighet att se hur en del av Husqvarnas produkter testas var däremot höjdpunkten.

ความคิดเห็น


bottom of page