top of page
  • Skribentens bildJU Solar Team

Vi är i EDIT!

Trots att JU Solar Team är en del av Jönköping University är det fortfarande ett relativt okänt projekt både på och utanför campus vilket skoltidningen EDIT förhoppningsvis kan hjälpa oss att ändra på.


EDIT är en tidning som drivs av studenter för studenter på Jönköping University och är tillsammans med RadioK skolans två nyhetskällor för studenter. Tidningen publicerar nyheter om vad som händer på skolan och events och händelser som är intressanta för studenterna att ta del av.


JU Solar Challenge är ett projekt som pågår på campus och har pågått i flera år men det är fortfarande ett projekt som bland studenterna tyvärr är relativt okänt, speciellt på andra fakulteter än Jönköpings Tekniska Högskola. Även om det är ett projekt som involverar flera fakulteter, är det fortfarande många studenter och lärare som inte känner till oss. Därför blev vi väldigt glada när EDIT sade att de var intresserade av att göra en intervju med oss.


I intervjun medverkade Caroline Fagerkvist (till vänster på bild) och Josefine Johansson (till höger på bild) som svarade på frågor om hur det är att vara med i teamet, om tävlingen i Australien och hur arbetet går med den nya bilen. Fokuset i artikeln från EDIT ligger främst på resan till Australien som detta team kommer göra i oktober 2023 och på tävlingen i stort, men även om hur teamet arbetar tillsammans för att uppnå det gemensamma målet: att vinna.


Önskar ni läsa EDIT:s artikel om oss eller veta mer om vad som händer på JU? Gå in på https://editjsu.se/3000-kilometers-of-solar-energy/ så kommer ni direkt till artikeln. Eller avvakta tills TidningenEDIT kommer ut vilket den gör två gånger om året.


Genom intresset från EDIT och deras artikel hoppas vi att allt fler studenter och lärare känner till projektet och delar vår entusiasm över innovation och deltagande i utvecklandet av framtiden

Commentaires


bottom of page