top of page
  • Skribentens bildJU Solar Team

En summering av 2022

Under ett år har JU Solar Team 23 arbetat med att ta fram den femte bilen som representerar Jönköping University i Bridgestone World Solar Challenge


I början av januari 2022 lades första förslaget på den solbil som kommer tävla i BWSC 2023. Sedan dess har vi kommit en bra bit på arbetet och vi har en bil som börjar ta form. I början av januari påbörjas arbetet med att bygga ihop alla delar och många timmars test-körning för att se till att bilen är så effektiv som möjligt.


Sedan planeringen och byggandet av solbilen började har JU Solar Team 23 stött på problem som vi har löst som ett team, motgångar som vi överkommit och framgångar som har firats i traditionell svenska anda; med fika. Efter ett års hårt arbete med förberedelser är vi redo att ta oss an nya utmaningar och se resultatet av allt arbete.


Förutom bilbyggandet har teamet haft tid med att delta i diverse events och åka på resor till andra tävlande lag. Vi gjorde en studieresa till Belgien och Nederländerna för att hälsa på lagen från Agoria Solar Team och Top Dutch Solar Racing och när vi var i Nederländerna passade vi på att hälsa på Lightyear som bygger världens första vägtillåtna soldrivna bil. Utöver studieresorna har vi även deltagit i olika events bland annat har ni hittat oss på El för alla – Alla för el där vi även hade med oss vår bil från 2019, Solbilsracet där vi deltog som domare, Vera dagen till minne av Sveriges första kvinnliga ingenjör och Karriärum.


Under våren 2023 kommer delarna till bilen tillverkas och byggas ihop, vilket inte hade varit möjligt utan våra partners som har hjälp oss med allt från material, konstruktion, och tillverkning till kompetens och tillgänglighet för rådfrågning.


2022 har varit ett fullspäckat år men vi ser fram emot vad 2023 har att erbjuda. Följ vår resa här eller på våra sociala medier, Instagram, Facebook och LinkedIn, sök på @JU Solar Team så hittar ni oss.Comments


bottom of page