top of page
  • Skribentens bildJU Solar Team

Genom besiktningen och vidare

Efter delar av teamet landade i Darwin och fick tillgång till ett garage har det jobbats med bilen, Axelight, dag som natt. Anledningen till detta är att bilen skulle bli redo för ett avgörande steg i tävlingen, besiktningen.För cirka två veckor sedan anlände Axelight och delar av teamet till Darwin, och direkt sattes arbetet för att färdigställa bilen igång. Sedan dess har arbetet pågått dag som natt för att få den klar tills den 17 oktober 2023, när bilen ska genomgå den första av två besiktningar som avgör om bilen är tillåten att köra på allmän väg eller inte.

Inför besiktningen har vi arbetat hårt och dedikerat för att se till att bilen är i perfekt skick. Det har krävts långa arbetsdagar och många timmars slit för att få alla detaljer på plats och säkerställa att bilen uppfyller de nödvändiga kraven.


Under den första besiktningen ska Axelight genomgå nio olika stationer som samtliga fokuserar på olika delar av bilen, exempelvis elektroniken, mekaniken och förarsäkerheten. Det är en omfattande och grundlig process som ingår som en del av tävlingen. Besiktningen är avgörande för att säkerställa att bilen är säker att använda på allmänna vägar och uppfyller tävlingsreglerna. Varje station har sina egna specifika kriterier som måste uppfyllas, och det krävs stor skicklighet och noggrannhet för att passera varje station.

Inför besiktningen fanns det några nagelbitare och tillfällen där situationen inte såg lika ljus ut som teamet hade hoppats. Men genom långa och många timmars arbete fick vi bilen till den standard som vi strävat efter. Resultatet av de fem timmarna i Convention Garden i Darwin där besiktningen hölls var en bil som dansade genom samtliga stationer med mindre anmärkningar.


Nu är det enbart en fråga om att åtgärda de små anmärkningarna och göra de sista förberedelserna inför tävlingen.

Besiktningen är en av de mest kritiska stegen i förberedelserna för Axelights deltagande i tävlingen. Det visar att teamet har vad som krävs för att möta de höga kraven och utmaningarna som tävlingen innebär. Med en bil som klarar besiktningen, är vi redo att ta oss an utmaningen och utmana de bästa i i världen.

Comments


bottom of page