top of page
  • Skribentens bildJU Solar Team

Vera dagen

Veradagen anordnades på Jönköpings Tekniska Högskola till minne av Vera Sandberg som var den första kvinnan i Sverige att ta examen som ingenjör år 1917. Trots att det har gått över 100 år är kvinnor i ingenjörsbranschen fortfarande en minoritet.För att främja och inspirera fler unga kvinnor att söka sig till teknikutbildningar anordnade Jönköpings Tekniska Högskola en inspirationsdag för elever runt om i Jönköpings län. Främst var det fokus på unga kvinnor som läser teknikprogram och naturprogram i årskurs 2 och 3 men även elever från årskurs 4–6 kom och hälsade på. Under dagen fanns det föreläsningar från JTH alumner varav några var med i tidigare JU Solar Teams men även samtal med nuvarande studenter vid JTH.


Samtliga elever, stora som små fick en rundvandring i JTH byggnaden där de fick ett smakprov av vad teknikutbildningar går ut på. Ett av dessa stopp var Solbils verkstaden där JU Solar Team presenterade projektet och visade upp bilen från 2019. Under dagen fick teamet möjlighet att prata med många intresserade elever och svarade på flera bra och genomtänkta frågor. Än en gång är alla i JU Solar Team imponerade och inspirerade av ungdomarna som finns i Jönköping län och det intresse som finns för teknikutbildningar, ingenjörsyrket och solbilsprojektet.


Hela JU Solar Team är glada över möjligheten att inspirera unga kvinnor att söka sig till teknikutbildningar och ser fram emot att se dem följa i Vera Sandbergs fotspår.


Comments


bottom of page